whatsapp

Yumurta Bağışı (Donor Olma)

Kimin yumurta bağışında bulunabileceği kompleks bir konudur. Yumurta bağışçısı olmak için başvuran kadınlardan sadece normal vücut ağırlığında olan, özgeçmişinde tıbbi ve genetik sorun bulunmayan, ESHRE ve ASRM kriterlerine uygun tarama testlerinde bulaşıcı hastalık taşımadığı tespit edilen 20– 30 yaşları arasındaki kadınlar yumurta bağış programlarına kabul edilirler.

Yumurta bağışında yanlış bilinenin aksine, bütün yumurtalık alıcıya verilmez. Alınan sadece bir hücre yapısında olan yumurtadır. Bağış yapan kişiden standart tüp bebek uygulaması ile yumurtalar alınır. Donorden elde edilen yumurtalar, yumurta donasyonu tedavisi göre hastanın eşinden alınan spermlerle döllenir ve anneliğe hazırlanan hastanın rahmine transfer edilir.

Nasıl Yumurta Vericisi Olunur?
Yumurta bağışlamak istiyorsanız lütfen başvuru formumuzu doldurup iletişim bölümümüzden bize gönderiniz. Ön başvurunuz uygun görülürse 48 saat içerisinde telefon veya e-mail yoluyla sizinle irtibata geçeceğiz.

Tıbbi nedenlerden dolayı ağırlığı 80 kilogramın üzerinde veya yaşı 30’un üzerinde olan bayanları yumurta vericisi olarak kabul edemiyoruz. Eğer bu koşullara uygun değilseniz lütfen başvuruda bulunmayınız.

Dolduracağınız başvuru formundaki bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır.

İşleme başlamadan önce lütfen kişisel ve ailevi tıbbi geçmişinizle ilgili bilgileri hazırlayınız. Eksik doldurulan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru için en az bir fotoğraf gönderilmesi şarttır.

Donorlerden yumurta toplanması ( OPU )
Eğer donor klinik ihtiyaçları karşılarsa, adetinin 2. günü programa alınarak yumurtaları geliştirilmek üzere indüksiyon programına alınır. Yumurta hücreleri yaklaşık 10-12 günlük periyotta hazır hale geldikten sonra yumurta toplam işlemi için hazırlık yapılır. Belirlenen işlem gününde işlem anestezi altında yapıldığından işleme aç olarak gelinir. İşlem saatinden 6 saat önce yemek ve su kesinlikle tüketilmez. Yumurta toplama işlemi hafif sedasyon veya genel anestezi altında, ultrason rehberliğinde transvaginal folikül aspirasyonu ile gerşekleştirilir. ( 15-20 dk ) İşlem için vaginaya bir ultrason probu yerleştirilir ve proba sabitlenmiş bir iğne vaginanın üst kısmından yumurtalıklardaki foliküllere batırılarak foliküller içerisindeki sıvı aspire edilir. İşlemden 3 saat sonra gerekli kontroller yapılarak donor hastaneden taburcu olabilir. Yapılan yumurta bağışı ile donor sadece bir kez tüp bebek tedavisi görmüş olur. Yani işlemin doğurganlığa herhangi bir zararı yoktur.

yok