whatsapp

Yumurta Donasyonu Başarı Oranları

Çocuk sahibi olmak birçoğumuz için en önemli konudur. Sağlığınız açısından çocuk doğurmanıza birçok engel bulunuyorsa veya genç yaşta evlenmediğiniz yumurta donasyonu ile çocuk sahibi olmak sizler için bir seçenek haline gelecektir.

Çocuk sahibi olan birçok çift gibi sizler de doğal yöntemlerle çocuk sahibi olmuş gibi mutlu bir yuvanın hayalini kurabilir, bu hayalinize ulaşabilirsiniz. Üstelik yumurta donasyonu başarı oranları oldukça yüksektir. Yaş gözetmeksizin yüzde yetmiş oranında çocuk sahibi olabilmenizi de sağlayan yumurta donasyonu yöntemini sizler de kullanarak yaşamış olduğunuz çocuk özlemini giderebilirsiniz.


Yumurta donasyonu hangi durumlarda gerçekleştirilir şeklinde birçok kişi araştırma yapmaya devam ediyor. Yumurta donasyonu rahim içi mukozasının iyi olduğunun kanıtlandığı hastalarda, kemoterapi, radyoterapi nedeniyle yumurta hücreleri kaybolan kişilerde, cerrahi nedenlerden dolayı yumurtalıkların alınması ya da bilinmeyen nedenlerle erken menopozun ortaya çıkması gibi durumlarda uygulanır. Daha önce çok kez tüp bebek denenmesine rağmen az veya hiç yumurta elde edilememiş olması yumurtalık kisti ameliyatı gibi nedenlerle büyük doku kaybının yaşandığı hastalarda yumurta donasyonu uygulanan yöntemler arasında yer alıyor. Özellikle ailede genetik olarak geçebilecek bir hastalığın olması ve tüp bebek tedavisinde az sayıda yumurta gelmesi nedeniyle gebeliğin oluşması sonucu yumurta donasyonu gerektiğine karar verilir. Yumurta donasyonu ya da diğer adıyla yumurta nakli tedavisi için yumurta bağışı yapılmalıdır.


Yumurta donasyonu başarı oranları oldukça yüksektir. Başarı oranı yaşa bağlı olmaksızın gerçekleştirilir ve sperm kalitesi gebeliğin oluşması için önemli faktörlerden bir tanesidir. Yumurta donasyonu gerçekleştirilen çiftlerin yüzde yetmişi çocuk sahibi olabilmektedir. İlk denemede olmasa da 2. ve 3. denemelerde bu oran daha da yükselmektedir. Bağışlı seçimi yumurta donasyonu için önemli bir konudur. Yumurtayı bağışlayan kişilerde bazı kriterler aranmaktadır. yumurta bağışlayan kişi çiftin bildiği veya hiç tanımadığı kişilerden seçilebilir. Yumurta bağışlayan kişi 20 - 29 yaşları arasında olmalıdır. Daha önce sağlıklı çocuklar doğurabilmiş olan vericiler tercih edilir. Dönörlerin sağlıklı ve zeka problemleri ile ilgili araştırmalar yapılır. Aile hikayeleri incelenir ve kalıtsal rahatsızlıkları olup olmadığına karar verilir. Bunun gibi etkenlere dikkat edilerek yumurta donasyonu için bağışçı seçilir.
Yumurta donasyonu başarı oranları yumurta kalitesi kadar sperm kalitesi ile de bağdaştırılmalıdır. Anne adaylarından istenilen testler arasında adet döngüsünün iki ya da üçüncü günü yapılması gereken hormon testleri yer almaktadır. Anne adayının rahim değerlendirilmesi için bazı filmler istenir. Kan şekeri sayılır. Tam kan sayımı üre ve buna benzer testler istenir. Kan grubu analizleri ve smir testi yapılarak gebelik için anne adayı hazırlanır.


Anne adaylarında belirli testlerin dışında son adet kanama tarihi hangi ayda, tedavi olmaya karar veren hastanın ve dönör ile uyum sağlaması için ise boy, kilo, meslek ve birkaç tane resim istenmektedir.

yok